FAQ

Säsongen

Vi kör under hela den isfria delen av året.

Åldersgräns

Vi har ingen åldersgräns, dock måste man vara minst 140 cm lång för att nå ner till durken med fötterna.

Säkerhetsgenomgång

Innan ni kliver ombord på Roslagsevents RIB så genomför vi en säkerhetsgenomgång.

Klädsel

Kom som ni är, vi har kläder för alla förhållanden, dock rekommenderar vi skor för rådande väder.

Varma dagar blir ni tilldelade personlig säkerhetsutrustning i form av flytväst, skidglasögon och eventuellt vindjacka. De kalla dagarna utökas utrustningen med flytoverall, mössa och handskar.

Flytvästar

Flytvästarna blåser automatiskt upp sig vid kontakt med vatten.

Säkerhetsutrustning

Båten är rikligt utrustad med säkerhetsutrustning såsom brandsläckare, första hjälpen, VHF-radio, nödraketer, arbetsbelysning och fjärrstrålkastare.

Mörker

Båten är utrustad med radar och sk overlayteknik för säker navigering i mörker. Vi har även fjärrstrålkastare samt arbetsbelysning för säker av- och ombordstigning.

Försäkring

Båten är försäkrad i Atlantica med tilläggsförsäkring för chartertrafik där även passagerarna är försäkrade.

Elektronisk utrustning

Navigationsutrustningen i dessa båtar är av högsta standard och senaste teknik. Vi har GPS/Plotter och Radar. Om ni är nyfikna på hur utrustningen fungerar demonstrerar vi den när vi ligger still eller i långsam fart och då endast enligt överenskommelse innan resa påbörjas. Mobiltelefoner påverkar inte vår utrustning.

Att tänka på

En RIB-båt i denna storleksklass går väldigt mjukt och stabilt i sjön. Dock kommer vi upp i höga farter och därmed uppstår vibrationer och stötar som gör att ni som passagerare bör vara uppmärksamma på när vi tex möter vågor. Det är därför viktigt att ni reser er med en aning böjda knän och håller i handtaget framför er för att ta emot båtens stötar. Vi rekommenderar er att genom hela resan hålla i handtaget framför er.

Besvär

Har ni känslig rygg, nacke eller höft måste ni informera föraren om detta innan avresa och ta plats så långt bak i båten som möjligt. Om ni är långt gången i graviditet skall ni avstå att resa.

Kommunikation ombord

Då det på grund av vindbrus och motorljud är svårt att höra något så kommunicerar vi med tecken ombord. Om ni behöver komma i kontakt med föraren under färd, tex om ni upplever obehag eller vill fråga något. är det bara att sträcka upp en hand med knuten näve så sänker vi farten och kommer till er plats.

För Roslagsevent och dess besättning är det viktigt att ni känner er trygga. Tveka därför inte att fråga oss om det är något som känns oklart eller om ni undrar över något.